YAZ ATÖLYESİ 2013 / İPLİ KUKLA YAPIMI



19-25 AĞUSTOS/AUGUST 2013

Bir hafta sürecek olan atölyede katılımcılar 7 gün boyunca günde 5 saat çalışarak 50 cm boyunda birer ipli kukla yapacaklardır. Çalışma saatleri her gün 13:00-18:00 arasındadır. Katılımcı sayısı beş kişiyle sınırlıdır.
Son başvuru tarihi: 16 Ağustos 2013

Each participant will create a string puppet of 50 cms. Applicants will learn how to draw, carve, paint and design marionettes.The workshop will be held for 5 hours a day during 7 days, between 13:00-18:00. Maximum 5 people can participate in workshop.
Deadline: 16 August 2013


Çalışma teknikleri:

1. Teknik çizim: Katılımcılar yapacakları kuklanın birebir boyutunda teknik çizimini yapacaklardır. Çizim teknikleri eğitmenler tarafından gösterilecek, teknik çizim için gerekli aletlerin kullanım biçimi ve işlevi öğretilecektir.
2. Çizimi malzemeye aktarma: Yapılan çizimlerden çıkarılan kalıplar strafor ve tahta üzerine aktarılarak kesim için gerekli bloklar hazırlanacaktır.
3. Kesim ve oyma: Blokların eğitmenlerce yapılacak kesim işleminden sonra, katılımcılar oyma aşamasına geçecekler, oyma için iskarpela, bıçak ve zımpara kullanımını öğreneceklerdir.
4. Papier mache: Katılımcılar kağıt hamuru hazırlamayı öğrenecek, strafordan oyulan parçaları papier mache tekniğiyle kaplayacaklardır.
5. Boyama: Bütün parçalar kukla boyama tekniklerine göre akrilik boyayla boyanıp verniklenecektir.
6. Mekanizma: Biten parçalar, eklemlerin rahat oynamasını sağlayacak şekilde birleştirilecek ve oynatım için gerekli kontrol paneli planlanıp yapılacaktır.

Tüm malzemeler atölyemiz tarafından temin edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için / for detailed information
Tel: 0543 837 09 34